Известие

Collapse
No announcement yet.

Какви свещи използвате?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Като гледам,пак сте се хванали за гушите и говорите за различни неща.Не мога да разбера,италианците толкова ли са тъпи,че масовата свещ на техните алфи е Лоджи и нито една не съм видял с НЖК.Мога да се подкрепя и с факта,че аз лично съм скапал две алфи,на мои приятели с прословутите Японски боклуци.И в двата случая се бяха сцепили и изсипали изолаторите в цилиндрите и ги бяха надрали.В друга тема бях писал за историята с поръчките на АР за свещи към НЖК и защо три пъти наново започват птоизводството на Лоджи.Денсо не ги познавам,за това и не мога да ги коментирам,но искам да ви обърна внимание на няколко неща,които никой не каза нищо.
    Когато някой споменава,че колата му върви перфектно със свещи,които не се препоръчват като индекси от производителя,не бива да се палим и да ги охулваме излишно,нито пък те да се мислят за безгрешни.Има си много просто обяснение,което за съжаление не се учи никъде от поне 20 години.А е много просто!
    Работата на един мотор зависи,както от изправността на електронната,така и от механическата част.За съжаление,много малко от нас обръщат внимание на механическата.Всички първо ръчкат по електрониката,а повечето от проблемите идват от износването и механичните дефекти.
    Какво искам да кажа!?Ами това,че всяка една фирма посочва свещите,които са за определения тип мотор,но забележете:когато е изправен.Когато е износен и има по-малка компресия в цилиндрите , нещата стават други.Там работят по-добре и с друго топлинно число свещи и с друго разстояние,а и с намаляване на компресията,мотора изисква по-нискооктанов бензин.Високооктановия,понеже е по-муден не може да изгаря напълно и от там се прегряват клапаните и мотора губи мощност.
    За това първо си премерете компресията,а после правете каквото и да било и не спорете за глупости.
    Някой попита защо Магнет-Марелли не произвеждат свещи за Алфа Ромео.Отговарям веднага:произвеждат и се наричат Голден Лоджи!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
      IK20 си сложи това което пише там е живота им при рейсинг употреба
      А колко е при "нормална" употреба?
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
        А колко е при "нормална" употреба?
        100 000
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          ти си със стандартните свещи, виж таблицата на колегата горе.
          Да де, ама в тази таблица PK20PR-P8 са стандартните големи свещи на стария двигател AR 32 101 до `97г., а моят е AR 67 601 след `97г. В таблицата моят двигател изобщо не фигурира. Това значи ли, че големите не са за този двигател? Да ги сменям ли или нещо да ги регулирам? Че се притесних... То колкото повече инфо имаш, толкова по-се шашкаш, ебаси...
          Айде някой печен да даде мнение.
          Благодаря!
          ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
          ПЛОВДИВ

Comment

Колеги аз имам алфа 146 бохер реални 201 000км още съм с оригиналните свещи на Магнет Марели Голден Лодж и акомулатора е същия но реших да сменя свещите но пишете само за ТС дайте за бохерчето какво да сложа благодаря предварително.Една замина сложих обикновена еднополюсна а трябва да са 4 полюса малко се спъва сега
            Last edited by fosil; d.m.y г., 10:05.
            Alfa 146 1.6 boxer 96g

Comment

Първоначално публикувано от fosil Покажи съобщение
              Колеги аз имам алфа 146 бохер реални 201 000км още съм с оригиналните свещи на Магнет Марели Голден Лодж и акомулатора е същия но реших да сменя свещите но пишете само за ТС дайте за бохерчето какво да сложа благодаря предварително.Една замина сложих обикновена еднополюсна а трябва да са 4 полюса малко се спъва сега
              Кой ти каза че трябва да с 4 полюсни,сложи си най обикновенно Денсо,по около 5 лв. бройката и ще се родиш
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мерси колега ще сложа да видя какво ще стане 5лв не боли глава
                Alfa 146 1.6 boxer 96g

Comment

Първоначално публикувано от fosil Покажи съобщение
                  Мерси колега ще сложа да видя какво ще стане 5лв не боли глава
                  Е нали не мислиш да смениш само една Смени си и четирите, така са 20 лв
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

....

NGK втора употреба!!!!!!!
                    sigpic
                    АЛФА РОМЕО 145

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                      След като повечето карате с Denso, кой модел слагате? Само не пишете Denso Iridium, защото варианти много - Iridium Power, Iridium Tough, Iriduim Plus, Iridium Racing ...
                      Прикачил съм JPEG с най-общ пример. Някой ще ме ориентира ли?
                      Ако е удобно, едно въпросче към Бобо - Аз съм с AR67601, който не е включен във файла по-долу. Означава ли това, че Denso няма какво да препоръчат за този мотор, и че по-добър вариант е да сменям с платиниевите NGK, които се дават по Manual?
                      Благодаря,
                      Колега, действително в каталог ана Денсо го няма конкретно твоят мотор , а пък в каталога на NGK се намира но под 155 ... Както и да е по принцип каталога на NGK е по ясен и по верен ..... Казвам го от опит. Та там свещите за твоята кола са BKR6EKPA+PMR7A .. ... По сравнителна таблица или еквивалент от NGK към Denso BKR6EKPA - IK20 PMR7A-IU22 . Тка че ако искаш да ползваш на Denso Iridium Power , това са свещите. Цената на комплекта е около 150-160лв. при гарантирано Японско производство . Мога да ти кажа и къде би могъл да ги намериш. Що се касае до подробности с междуелектродното разстояние то трябва да знаеш/те че IK20 са стандартно с 1.1мм GAP ! IU22 са стандартно с 0.9мм GAP ! Taka че преди да поставите свещите съобразете GAP-а с данните които производителят е посочил конкретно за вашият мотор. Ето тук в каталога на Denso смятам че първият пример е за твоята кола , така същи виж и в каталога на NGK по долу:

http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...&action=search

http://www.ngk.de/en/product-finder/...%20PMR7A/8811/

Успех и дано съм бил полезен.

Comment

Denso Iridium IK20 + IU22

http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...4w-1.txt&no=39
                        Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Working...
                        X